תחום הכתיבה האקדמית בזמן הלימודים מהווה בעיה אמיתית עבור אנשים רבים שלא מוצאים את הדרך לעשות את העבודות בצורה הדרושה למרצים ולמוסד שבו הם לומדים. עם זאת, באמצעות היכרות בסיסית עם הכלליים האופייניים לתחום, ניתן כמעט בוודאות להצליח לעשות את העבודות בצורה טובה, שלא רק תביא לציונים גבוהים – אלא גם להערכה גבוהה בעיניי המרצים. האם מדובר במשימה בלתי אפשרית?
כיצד לגשת לנושא כתיבה אקדמית בצורה נכונה?
כאשר מכירים את החוקים הבסיסיים של כתיבה אקדמית, ניתן לומר שהתהליך כולו כבר התחיל ברגל ימין. ראשית כל, חשוב מאוד להרגיל את עצמכם לכתוב ברמה הדרושה. זה אומר לא להשתמש בניסוחים יומיומיים וביטויים שרחוקים מלהיות ספרותיים במיוחד. מלבד זאת, חשוב מאוד לציין בצורה נכונה את כל הציטוטים שלכם ואת המקורות שלהם. זה אומר לעשות שאת על פי הכללים המוכרים במוסד הלימודי שלכם (לרוב – חוקי APA). מדובר בתהליך שניתן לעשות במידה ונכנסים אליו בצורה יחסית איטית. זו אחת הסיבות לכך שברוב המוסדות להשכלה גבוהה ישנם קורסים ממוקדים לכתיבה אקדמית שנועדו להעניק את כל הכלים הדרושים על מנת לכתוב כל עבודה ברמה הדרושה ותוך הקפדה על כל הכללים הרלוונטיים.
כיצד נערכים לכתיבת עבודה אקדמית?
במהלך התואר שלכם תצטרכו לכתוב כמה וכמה עבודות אקדמיות ברמות שונות. ישנם קורסים מסוימים שבהם צריך להגיש עבודות בסדרי גודל שונים ברמה שבועית כמעט. גם עבודות קטנות של מספר עמודים מקבלות ציון, לכן חשוב להשקיע בכתיבה האקדמית כבר מהימים הראשונים בהשכלה הגבוהה שלכם. זה גם ישתלם לכם בעתיד, כשתגיעו לעבודות מורכבות יותר. בשלבים הראשונים מצפים מכם לרוב למצוא, לסכם ולתמצת תכנים אקדמיים רלוונטיים לנושא שאתם לומדים בתואר באופן כללי ולנושא הספציפי של הקורס. כתיבה ברמה גבוהה תעזור לכם גם בעתיד, במידה ותחליטו להמשיך את לימודיכם לתואר שני ו\או דוקטורט. כתיבה אקדמית זהו תחום עיסוק שלומדים לשלוט בו פעם אחת בלבד וזה יספיק לכל התואר.