בעבודת מחקר, בשונה מעבודה רגילה ישנם כמה דברים שיש לשים לב אליהם והם שונים מכתיבה של עבודה סמינריונית רגילה. מעבר לכללים של כתיבת השער עם כל הפרטים, כתיבת תוכן העניינים, מבוא, גוף העבודה, ודברי סיכום והוספת מקורות וכתיבת נספחים ישנם הנחיות מיוחדות כאשר מדובר בעבודת מחקר.
השינוי ב'מבוא' כאשר העבודה היא עבודת מחקר
בנוסף לדברים אותם כותבים בדרך כלל במבוא כאשר מדובר בעבודת מחקר יש לכלול שם גם את הרקע לעריכת המחקר לכתוב את שאלת המחקר וכן את ההשערה, מה אתם בעצם מצפים למצוא. חשוב גם להציג בקצרה את הספרות מאותו תחום מחקר של העבודה המתאימה לנושא של העבודה אותה אתם כותבים.
ההצגה של ספרות המחקר לא חייבת להופיע במבוא, היא יכולה להיכתב גם בפרק מיוחד לאחר המבוא, וזה יכול לכלול אפילו שלושה עמודים.
מה כולל גוף העבודה כאשר העבודה היא עבודת מחקר
הגוף בעבודת מחקר כוללת שלושה חלקים בדרך כלל: שיטת המחקר, ממצאים, דיון.
שיטת המחקר – פרק זה אמור לשכנע את קורא העבודה במהימנות ובתוקף של הממצאים שאותם הפיקו מאותו כלי מחקר שנבחר, זה יכול להיות ראיונות או סקר וכדו'. בפרק זה מתארים את המדגם ואת הליך המחקר וכלי המחקר ומסבירים את התאמתם לבדיקה של ההשערות העולות.
מהו המדגם?
המדגם מכיל בדרך כלל פרטים שבוחרים מתוך האוכלוסייה המוגדרת כדי ללמוד על תכונות האוכלוסייה כולה וזה כולל בדרך כלל קבוצת אנשים שנבחרה להשתתף בסקרים או בתצפיות או ראיונות, לפעמים זה יהיה מדגם של כמה ארגונים או טקסטים שמשמשים לניתוח.
כלי המחקר
כלי המחקר הם הסקרים או ראיונות או כל אמצעי שהשתמש בו החוקר לצורך עבודת מחקר.
ממצאים – בפרק זה מציגים את הממצאים של המחקר מבלי לנתח את המשמעות שלהם או את ההשלכות שלהם. אלא פשוט לכתוב אותם כמו שהם כאשר רצוי להוסיף תרשימים או גרפים או כל דבר אחר שיכול לתאר את הממצאים שעולים מהמחקר.
דיון – לאחר הממצאים נכתב הדיון שעוסק בסיכום המחקר.
אנו מומחים בכתיבת עבודות מחקר ומציעים מכירת עבודות אקדמיות ועבודות סמינריון. פנו אלינו לקבלת הצעת מחיר.