כתיבת מבוא

כל עבודה שנכתבת למטרת הגשה במסגרת לימודים במוסד אקדמי כלשהו כוללת כמה וכמה מרכיבים קבועים שאי אפשר להגיש את העבודה בלעדיהם. אחד מהם: המבוא. מדובר בחלק הראשון ביותר בעבודה, האחד שמגיע ישירות אחרי השער. עם זאת, אחד הסודות הגדולים של הכתיבה האקדמית נעוץ בטריק הבא: כתיבת מבוא צריכה להתבצע אחרי שכבר כתבתם את כל העבודה, ולא בהתחלה.

שלבים בכתיבת העבודה האקדמית

כתיבת עבודה אקדמית יכולה להיראות כמו משימה מורכבת ביותר, כמעט שבלתי אפשרית. עם זאת, כאשר ניגשים לעניין בצורה מסודרת ועושים את כל השלבים המקדימים בצורה איכותית, מגלים שזה לא כל כך נורא. כמו כל עבודה מורכבת – ברגע שמחלקים אותה למספר מרכיבים לא גדולים ולא קשים מדי, מסתבר שהעבודה לא כל כך מסובכת. כך גם עם כתיבת עבודה אקדמית. השלבים המקדימים כוללים קודם כל ניסוח של שאלת המחקר או הנושא הכללי של העבודה שלכם. לאחר מכן חשוב למצוא את הבסיס התיאורטי, שמושג באמצעות סקירת ספרות. בשלב הבא יש לנתח את החומרים הקיימים, או ליצור מידע חדש באמצעות ניסוי (בשלב זה יש לתאר את הליך הניסוי והציפיות ממנו). לאחר מכן נעשה סיכום של כל המידע שנאסף עד כה ונכתבים ציפיות למחקרים עתידיים (כלומר – כיצד ניתן להמשיך ולפתח את הנושא). ורק בסוף כל זה – נעשית כתיבת מבוא.

מה צריך לכתוב במבוא?

מהרבה בחינות, המבוא מהווה מאין תקציר של העבודה (כמו הטקסט הפרסומי של ספרים שנמכרים בחנויות). חשוב מאוד שהמבוא יענה על מספר שאלות חשובות: מה החשיבות של הנושא שבו עוסקת העבודה? מהו הרעיון החשוב ביותר שניתן לגזור מהעבודה שלכם? ומה היו האתגרים הגדולים ביותר שנתקלתם בהם במהלך הכתיבה. זה פחות או יותר המהות של המבוא. הוא בא להקל על חיי הקורא (במקרה זה – בעיקר המרצה), להסביר מה בעתם עומד בפניו ולמה לצפות. כך שבזמן הקריאה ניתן להתעמק כבר רק בפרטים הקטנים בעיקר.

זקוקים לעזרה בעבודות האקדמיות ובעבודות הסמינריון השונות? אנו מציעים מגוון שירותים שיכולים לסייע לכם לקבל את הציון הגבוהה ביותר בעבודתכם.

לפרטים נוספים צור קשר ונשוב אליך בהקדם

דילוג לתוכן