הסיבות לכתיבת הצעת מחקר יכולות להיות רבות , בקשת תקציב עבור המחקר, קבלת רשות מועדת אתיקה או מועדה שמוודאת שלא מסכנים את החברה והסביבה או כמטלה לימודית. כתיבת הצעת מחקר צריכה להכיל את התכנון לכתיבת המחקר, לפרט את הצורך במחקר, הזמן המתוכנן לביצוע המחקר והכלים בהם יעשה שימוש בעבודת המחקר.
מחקר כמותי מסתמך על שימוש בסטטיסטיקה על מנת להסיק מסקנות כמותיות ואילו מחקר איכותני מסתמך על ספרות קיימת אך מציע תאוריה שתומכת או מפריכה בתאוריות הקיימות .
הצעות מחקר הן שלב בדרך לתגלית חדשה שעשויה לעזור לחקורים רבים בעתיד.
בכתיבת הצעת מחקר רצוי להיעזר במנחה אשר מכיר את התחום ויכול להמליץ על נושאים למחקר, כמו כן ישנם חברות מתמחות שמסייעות בכתיבת הצעות מחקר.
איך כותבים הצעת מחקר:
תקציר– בחלק זה מתארים את מטרת המחקר את ההשערות את שיטת המחקר.
מבוא-בחלק זה מוצג רקע לגבי העבודה – מהי שאלת המחקר ותאור דרך העבודה המתוכננת.
סקירת ספרות – הסקירה הספרותית צריכה להיות מקיפה מאוד ומעמיקה ולאפשר לקורא להבין את התאוריה שעליה נשענת עבדות המחקר. הסקירה צריכה להציג מגוון רחב של דעות ולהציג מאמרים עדכניים. הסקירה הספרותית מסבירה את הצורך בביצוע המחקר.
שיטות– בחלק זה מסבירים את שיטת המחקר, את היתרונות והחסרונות בבחירת שיטת המחקר והסיבות לשיקולים בבחירת השיטה. במידה ומדובר במחקר שלמענו יש צורך בניסוי בבני אדם יש לציין כיצד עומדים לגייס את האנשים לצורך המחקר ואיזה דרך ינקטו על מנת לשמור על פרטיותם של המשתתפים.
מגבלות המחקר– בחלק זה מוצגים כל המגבלות שיכולות להיות במחקר ומפרטים את הדרך המתוכננת להתמודדות במגבלות אלו .
לוח זמנים מתוכן-מלמד על הזמן הדרוש למחקר, ניתן להציג בטבלה או בגרף.
רשימת סימוכין – רשימה המציגה את המקורות, המאמרים והמידע עליהם מסתמך המחקר, מרשימה זו ניתן ללמוד עד כמה עמוקה ההכרות של החוקר עם הנושא למחקר.
אתר Matala מציע מגוון רחב של כותבים איכותיים בעלי ניסיון רב שיוכלו לסייע לכם בעבודות האקדמיות ועבודות הסמינריון השונות שהסטודנטים נדרשים להגיש במהלך לימודיהם האקדמאים.